2 Şubat 2016 Salı

Borsada Batmamak için Nasıl Hareket Etmeli?

Borsaya tüm parasını kaptırmış olanlar piyasaya girmek isteyenlerin korkulu rüyasıdır. Çünkü hiçbir kişi emekle kazandığı parasının yitip gitmesini asla ama asla istemez. Fakat milletçe ne yazık ki tembelik ruhumuza işlemiştir. Öyle ki para kazanmak istiyoruz ama o fırsatın da ayağımıza kadar gelmesini bekliyoruz. Herhangi bir çaba harcamadan kısa yoldan zengin olmanın hayalini kuruyoruz. Bunun için de borsanın alternatif yatırım yolları arasında en güvenilir olduğunu biliyoruz. Bilmediğimiz veya üzerinde durmadığımız konu ise para kazanmak için borsa hakkında detaylı bilgi ve deneyimine sahip olmamız gerektiğidir. Şimdi borsada batmamak için izlenmesi gereken yollardan, kaçınılması uzak durulması lazım gelen konulardan bahsedeceğim:

Borsada batmamak, para kaybetmemek için dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri sabırlı olmaktır. Bu özellik sizi şaşırtmış olsa da sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır sözünü hatırlatmak isterim. Bir anda ölçüp tartmadan sırf herkes aynı araca yatırım yapıyor diye sizde aynı yöne gitmemelisiniz. Ünlü bir borsacının sözü ‘’ herkes korkakken cesaretli, herkes cesaretliyken de korkak olmalısınız’’ bu çok manidardır. Ünlü milyarderlerin borsa hakkında vermiş olduğu tavsiyeleri öğrenmek için tıklayın. Borsa nedir, nasıl oynanır bilmezseniz, en başından kaybedersiniz. Çünkü piyasa oyun olmadığı gibi şans faktörlerinin de etkisi oldukça düşüktür.

Paranızı kaybetmek istemiyorsanız, tek bir araca yüksek miktarda yatırım yapmamalısınız. Çünkü işler tam tıkır yolunda giderken spekülasyon veya manipülasyon sebebiyle bir anda her şey alt üst olabilir. Bu nedenle birden fazla araca küçük miktarlarda yatırım yaparsanız, birilerinden kaybetseniz bile diğerlerinden kazanabilirsiniz. Biliyorsunuz ki bütün yatırım araçlarının trend yönleri aynı değişmez. Birinin fiyatı düşerken diğerinin ki yükselir. Bu gibi küçük noktaları bilirseniz, portföyünüzü daha güvenilir ve karlı bir şekilde oluşturabilirsiniz. Sonucundan da istediğiniz getirileri elde edebilirsiniz.

Borsanın mantığı oldukça kolaydır. Gelecekte değer kazanacak araçlara yatırım yapılmalıdır ki aradaki alım – satım farkından kazanç elde edilsin. Borsada kazanmak için nelere dikkat edilmelidir, detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayın. Basit olsa da uygulamada zorluk çekilir. Çünkü fiyatlar gün içerisinde aşağı yukarı dalgalı bir trende sahiptir. Tek düze olmadığı için piyasa takibi ve fiyat analizi yapmanız gerekiyor. Birden fazla olan değişkenlerin kontrolünün sağlanması para kazanma ihtimalinizi güçlendirir. Bu nedenle gerek ülkemizde gerekse yurt dışında yaşanan gelişmeleri an be an takip ederek sonucunda ne gibi fiyatlanmalar meydana gelecek belirlemeniz lazım. Takip işlemlerinin yanı sıra geçmişte yaşanan olayları bugünle kıyaslayarak daha net tahminlerde bulunabilirsiniz.

Sonuç olarak, borsada batmak istemiyorsanız adımlarınızı kuralına göre atmanız gerekiyor. Asla aceleci olmayın. Küçük ama emin adımlarla hareket edin. Zaten belli bir süre sonra başarılı yatırımcılar gibi risk yönetimi yapacak kıvama gelirsiniz. Günler, aylar yıllar geçtikçe de profesyonelliğe doğru yol alırsınız. Böylece dikkat etmeniz gereken hususları göz önünde bulundurarak, para kaybetmeden düzenli olarak gelir elde edebilirsiniz. Tüm bunlar için borsayı tabiri caizse yalayıp yutmuş olmanız şarttır. Borsa eğitimi nereden alınır sorusunun cevabı için tıklayın. Bunun için aracı kurumlarının eğitim ve demo hesaplarından yararlanmanızı tavsiye edebilirim. Bu sayede bilinçli bir yatırımcı olurusunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder